Wonderbaarlijke aanvaring op Eerste Paasdag

Wonderbaarlijke aanvaring op Eerste Paasdag

17 april 2022
Texel Oudeschild

Op Eerste Paasdag gaat om 18:20 uur het alarm voor de bemanning van reddingboot Cornelis Dito van reddingstation Texel Oudeschild.

Via het KNRM Helpt Assistentie Centrum wordt alarm gemaakt en na contact met het desbetreffende schip is de situatie een beetje vaag. Iets geraakt, vastgeraakt... Als de bemanning Oudeschild verlaat en richting het schip vaart wordt het ineens duidelijk.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Een catamaran, met zes volwassenen en twee kinderen aan boord, is op de Waddenzee in aanvaring gekomen met een enorme boei in het vaarwater van het Visjagersgaatje. De schipper van de catamaran heeft toch nog een engeltje op zijn schouder gehad: de grote boei is precies tussen de drijvers geraakt, dus het vaartuig is niet lek geslagen. De boei zit echter volledig klem onder het midden van het vaartuig.

De bemaning van de Cornelis Dito zorgt er eerst voor dat er niets beschadigd kan raken. Rondom worden opblaasbare fenders aangebracht zodat de romp van de catamaran niet beschadigd wordt. Met letterlijk alle hens aan dek drukt de bemanning de boei net genoeg naar benedenom de catamaran vrij te krijgen en deze achteruit uit haar benarde positie kan varen. Na enig duw en trekwerk lukt dit en wordt het vaartuig gecontroleerd op lekkages.

De catamaran kan zijn weg vervolgen richting Den Oever en de Cornelis Dito keert terug naar het reddingstation.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij