Skip to main content

Persoon overleden op duintop

Datum: dinsdag 16 augustus 2022 | Sectie: De Koog - Texel

Dinsdag gaat om 14.31 uur het alarm voor een assistentie ambulance voor het kusthulpverleningsvoertuig van KNRM Texel De Koog.

De alarmering zou zijn bij paal 20, op het strand vlakbij het boothuis. Bij vertrek gaat het kusthulpverleningsvoertuig alvast naar de strandopgang van paal 20 in afwachting van de ambulance, die kort daarop arriveert.

Dan meldt zich een engels sprekende man bij de hulpdiensten. Hij heeft een heel stuk gerend over het strand en zegt dat we voorbij paal 21 moeten zijn, bij het pad ter hoogte van paal 21,5. Daar zou een persoon bewusteloos boven aan het duin liggen.

Het kusthulpverleningsvoertuig spoed zich over het strand naar het zandpad ten noorden van paal 21, dat leidt naar het achtergelegen natuurgebied. Ook de Texelse politie heeft zich inmiddels aangesloten. Boven aan het duinpad treffen we een persoon aan die alleen is en geen teken van leven vertoont. Na een onderzoek van de ambulancemedewerkers wordt het helaas al snel duidelijk dat de persoon overleden is. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend. De politie zal een onderzoek doen naar de identiteit van het slachtoffer.

Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.