Skip to main content

KNRM Texel De Koog assisteert KNRM Den Helder

Datum: zondag 04 september 2022 | Sectie: De Koog - Texel

Zondagmiddag gaat om 12.54 uur het alarm voor reddingboot Zalm van KNRM Texel De Koog. Na contact met de Kustwacht blijkt het te gaan om een groot Duits zeiljacht met motorstoring bij de boei Molengat 2, een gebied tussen Texel en Den Helder. De collega's van KNRM Den Helder zijn ook gealarmeerd en zijn met de Joke Dijkstra onderweg.

Het kusthulpverleningsvoertuig gaat met de Zalm naar paal 17 om daar te water te gaan. Gezien het hoogwater en het uitgedroogde strand is lanceren van de reddingboot nog een behoorlijke opgave, zeker gezien de drukte op het strand.

In het Molengat ontmoeten de beide reddingboten elkaar en er wordt besloten om het jacht op sleeptouw te nemen naar de haven van Den Helder. De Zalm brengt de sleeplijn over naar de Joke Dijkstra en haakt voor de haven van Den Helder nog aan om te fungeren als stuurboot achter het zeiljacht. Daar wordt het zeiljacht afgemeerd.

De Zalm keert terug naar de haven van Oudeschild, waar inmiddels het kusthulpverleningsvoertuig klaar staat. Na een inzet van 2,5 uur staat alles weer in het boothuis voor de volgende inzet.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.