Zeiljacht vastgelopen op Waddenzee bij Texel

20 oktober 2015

Aan het eind van de dinsdagmiddag wordt de bemanning van station Oudeschild gealarmeerd voor een zeiljacht dat is vastgelopen bij zandplaat de Bollen; een bekende bottleneck voor pleziervaartuigen. Reddingboot Cornelis Dito begeeft zich naar de zuidwestzijde van de Bollen en treft daar het 13 meter lange zeiljacht Oberon aan, uit het nabijgelegen Den Oever, met 1 persoon aan boord.

De man geeft aan bekend te zijn in het betreffende vaargebied, maar desondanks is hij toch verrast en vastgelopen met het 2 meter diep stekende jacht. Gezien het tij, 1 uur voor laag water, waagt de bemanning van de reddingboot een poging door het schip schuin te trekken, in de hoop los te raken. Helaas staat er te weinig water en dus wordt het afwachten op de vloed. Met de schipper van de Oberon wordt afgesproken dat hij weer contact op neemt als het met hoog water niet vanzelf lukt. De Cornelis Dito keert onverrichter zake terug naar het boothuis.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

's Avonds om 21.15 uur krijgt de schipper van het reddingstation bericht dat het zeiljacht zelfstandig is losgekomen en worden we bedankt door het Kustwachtcentrum voor de inzet.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij