Skip to main content

Zeiljacht vastgelopen op Waddenzee bij Texel

Datum: dinsdag 20 oktober 2015 | Sectie: De Cocksdorp - Texel

Aan het eind van de dinsdagmiddag wordt de bemanning van station Oudeschild gealarmeerd voor een zeiljacht dat is vastgelopen bij zandplaat de Bollen; een bekende bottleneck voor pleziervaartuigen. Reddingboot Cornelis Dito begeeft zich naar de zuidwestzijde van de Bollen en treft daar het 13 meter lange zeiljacht Oberon aan, uit het nabijgelegen Den Oever, met 1 persoon aan boord.

De man geeft aan bekend te zijn in het betreffende vaargebied, maar desondanks is hij toch verrast en vastgelopen met het 2 meter diep stekende jacht. Gezien het tij, 1 uur voor laag water, waagt de bemanning van de reddingboot een poging door het schip schuin te trekken, in de hoop los te raken. Helaas staat er te weinig water en dus wordt het afwachten op de vloed. Met de schipper van de Oberon wordt afgesproken dat hij weer contact op neemt als het met hoog water niet vanzelf lukt. De Cornelis Dito keert onverrichter zake terug naar het boothuis.

's Avonds om 21.15 uur krijgt de schipper van het reddingstation bericht dat het zeiljacht zelfstandig is losgekomen en worden we bedankt door het Kustwachtcentrum voor de inzet.

De Cocksdorp - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.