Toch nog alarm met de kerstdagen voor KNRM De Koog

26 december 2015

24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar inzetbaar...Dus óók als vlak voor het kerstdiner de pieper gaat. Dat overkwam de bemanning van KNRM reddingstation de Koog vanmiddag.

Terwijl iedereen kerst aan het vieren is, gaat om 16.44 uur de pieper voor het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) voor assistentie ambulance betreffende een ongeval in duingebied. Ondanks dat het kerst is, is er volop bemanning aanwezig bij het boothuis en na contact met de alarmcentrale blijkt het te gaan om een Duits stel dat vermoedelijk hartproblemen heeft, maar zich niet kan oriënteren waar ze zich precies bevinden. De politie en ambulance zijn reeds aan het zoeken en ook het KHV spoedt zich naar de vermoedelijke locatie.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Er is telefonisch contact tussen de hulpdiensten en de Duitse gasten en op het moment dat de ambulance nogmaals de sirene aanzet, blijkt dat ze dichtbij zijn. Hierop wordt de inzet voor de KNRM afgeblazen en gaan we retour richting boothuis. De bemanning keert weer huiswaarts en zo kan de kerstviering weer vervolgd worden.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij