Reddingboot Zalm assisteert bij motorstoring Noordzee

4 oktober 2015

Om 18.32 uur wordt er alarm gemaakt voor een boot met motorstoring voor de bemanning van reddingstation De Koog-Texel. Als iedereen net bij het boothuis is, wordt de melding om 18.36 uur ook weer ingetrokken. Op zich niets bijzonders, dat gebeurt vaker.

De schipper besluit nog even contact op te nemen met de Kustwacht en de bemanning keert weer huiswaarts.

Thuis aangekomen gaat om 18.43 uur wéér de pieper voor een boot met motorstoring.... Dus terug naar het boothuis. Het blijkt te gaan om een rubberboot vlak voor de kust bij paal 20. De bemanning, 2 mannen en een vrouw, hadden inderdaad motorstoring en de Kustwacht gealarmeerd. Toen de motor weer liep direct weer het alarm afgemeld. Totdat de motor wéér uitviel.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) met de reddingboot Zalm op de trailer gaat richting strand en vlakbij de meetpaal zien we de boot liggen. De Zalm spoedt zich richting de boot en constateert dat de motor niet een constante brandstoftoevoer heeft, ondanks dat de eigenaar volgens zeggen, net de filters heeft vervangen.

De thuishaven is Den Helder, dus de schipper van de Zalm besluit het bootje op eigen kracht naar Den Helder te laten varen en mee te varen, zodat eventueel direct ingegrepen kan worden. Dit gaat waarschijnlijk sneller dan het bootje op sleeptouw te nemen. Onderweg van Texel naar Den Helder stopt de motor van de boot er nog een aantal keren mee, maar uiteindelijk bereiken ze, onder begeleiding van de reddingboot, de haven van Den Helder.

Het KHV is meegereden naar de zuidpunt van Texel en dus kan bij terugkomst de boot direct op de trailer en komt er een goed einde aan deze zondagavond inzet.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij