Skip to main content

Reddingboot Zalm assisteert bij motorstoring Noordzee

Datum: zondag 04 oktober 2015 | Sectie: De Cocksdorp - Texel

Om 18.32 uur wordt er alarm gemaakt voor een boot met motorstoring voor de bemanning van reddingstation De Koog-Texel. Als iedereen net bij het boothuis is, wordt de melding om 18.36 uur ook weer ingetrokken. Op zich niets bijzonders, dat gebeurt vaker.

De schipper besluit nog even contact op te nemen met de Kustwacht en de bemanning keert weer huiswaarts.

Thuis aangekomen gaat om 18.43 uur wéér de pieper voor een boot met motorstoring.... Dus terug naar het boothuis. Het blijkt te gaan om een rubberboot vlak voor de kust bij paal 20. De bemanning, 2 mannen en een vrouw, hadden inderdaad motorstoring en de Kustwacht gealarmeerd. Toen de motor weer liep direct weer het alarm afgemeld. Totdat de motor wéér uitviel.

Het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) met de reddingboot Zalm op de trailer gaat richting strand en vlakbij de meetpaal zien we de boot liggen. De Zalm spoedt zich richting de boot en constateert dat de motor niet een constante brandstoftoevoer heeft, ondanks dat de eigenaar volgens zeggen, net de filters heeft vervangen.

De thuishaven is Den Helder, dus de schipper van de Zalm besluit het bootje op eigen kracht naar Den Helder te laten varen en mee te varen, zodat eventueel direct ingegrepen kan worden. Dit gaat waarschijnlijk sneller dan het bootje op sleeptouw te nemen. Onderweg van Texel naar Den Helder stopt de motor van de boot er nog een aantal keren mee, maar uiteindelijk bereiken ze, onder begeleiding van de reddingboot, de haven van Den Helder.

Het KHV is meegereden naar de zuidpunt van Texel en dus kan bij terugkomst de boot direct op de trailer en komt er een goed einde aan deze zondagavond inzet.

De Cocksdorp - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.