Reddingboot Cornelis Dito helpt Duits zeiljacht

2 september 2015

Woensdagmiddag, even voor half vier, wordt de bemanning van reddingstation Oudeschild opgeroepen voor een vaartuig aan de grond.

Het Duitse jacht "Zephyr" is bij de boei Malzwin 15 aan de grond gelopen en kan niet meer voor- of achteruit. De bemanning neemt daarop contact op met het kustwachtcentrum in Den Helder, die daarop alarm maakt.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De Cornelis Dito vaart vanuit Oudeschild naar de opgegeven positie, zet twee bemanningsleden over en maakt een sleepverbinding met het 10 meter lange jacht.Na ruim 10 minuten trekken komt er beweging in het jacht en is het weer los. De reddingbootbemanning checkt het jacht op eventuele schade en uiteindelijk kan de Zephyr op eigen kracht doorvaren naar de haven van Oudeschild.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij