KNRM Oudeschild zoekt mee naar vermiste kitesurfers

27 augustus 2015

Zo wordt een oefenavond afgesloten met een zoekactie.

Op de reguliere donderdagavond is de bemanning van station De Koog/Oudeschild bezig met onderhoudswerkzaamheden aan boten en boothuis. Een paar bemanningsleden varen met reddingboot Cornelis Dito naar het boothuis van station Den Helder, waar ze de zuurstofcilinder gaan wisselen die bij een actie is gebruikt. Op het moment dat de bemanning zich in meldt via de kustwacht, krijgen ze direct de vraag of ze richting Kornwerderzand willen varen, waar een zoekactie is gestart naar 2 vermiste kitesurfers.

Vroeger op de dag hebben de twee een poging gedaan om met hun kite van eiland naar eiland te surfen. Op Texel zijn ze door de boswachter aangesproken omdat ze zich in een gedeelte van de Waddenzee bevonden waar niet gekite mag worden. De boswachter constateerde verder dat de twee kitesurfers geen communicatie of reddingsmiddelen mee hadden en sprak de mannen daar op aan. De twee zijn toch weer te water gegaan en hun tocht hervat. Later op de middag hebben watersporters de kustwacht er van op de hoogte gesteld en die is een zoektocht gestart, aangezien er geen spoor meer was van de twee mannen en er geen communicatie mogelijk was.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De Kustwacht heeft 6 reddingboten, een helikopter en een vliegtuig ingezet, die zoekslagen hebben gemaakt in de hoop de mannen te vinden. Tevens hebben visser schepen die in de buurt waren meegezocht.

Ondertussen had de zoekactie ook op social media de aandacht gekregen, vooral na een bericht van de Texelse boswachter. Toen kwam uiteindelijk het bericht dat de mannen bij Zürich aan wal waren gestapt en inmiddels thuis waren en via diezelfde social media in de gaten kregen dat het om henzelf ging. Ze waren zich niet bewust van alle ophef die ze veroorzaakt hadden. Hierop werd de zoekactie gestaakt en konden alle reddingseenheden retour station.

De Cornelis Dito voer kort na middernacht weer de haven van Oudeschild binnen en lag om 00.30 uur weer klaar voor de volgende inzet. Zo werd de oefenavond als actie afgesloten en kon ook de Texelse bemanning huiswaarts.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij