Skip to main content

Cornelis Dito een eind van huis voor zeiljacht

Datum: dinsdag 25 augustus 2015 | Sectie: De Cocksdorp - Texel

Om 12.36 uur wordt de bemanning van station Oudeschild gealarmeerd voor een zeiljacht met stuurproblemen. Het 8 meter lange zeiljacht Sigmund heeft ter hoogte van de Dove Balg 5,op de Waddenzee, het roer gebroken en is onbestuurbaar geraakt. De bemanning van reddingboot Cornelis Dito spoedt zich naar de opgegeven locatie, ruim 12 mijl vanuit Oudeschild.

Aangekomen bij het zeiljacht is repareren niet meer mogelijk en wordt het op sleeptouw genomen. De reddingbootschipper besluit om het jacht naar Kornwerderzand te slepen, 6 mijl verder op en voor de stroom uit. Als daar het jacht veilig is afgemeerd aanvaard de Cornelis Dito de terugreis en ligt rond 16.00 uur weer afgespoeld en getankt in het boothuis, klaar voor de volgende melding.

De Cocksdorp - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.