Skip to main content

KNRM de Koog opgeroepen bij reanimatie

Datum: zaterdag 22 augustus 2015 | Sectie: De Cocksdorp - Texel

"Assistentie Ambulance", is de omschrijving die de bemanning van station de Koog krijgt via de pager. Na contact via C2000 met de alarmcentrale, blijkt het te gaan om assistentie bij een reanimatie bij paal 15 of 17...

De plaatsbepaling wordt bemoeilijkt doordat de melder op het strand bijna geen mobiel bereik heeft en wegvalt. Na tussenkomst van de reddingbrigade blijkt het bij paal 15 te zijn. De KHV van station De Koog spoed zich naar het strand en is snel ter plaatse om de reeds gearriveerde ambulance en politie te assisteren.

Een man die bij zijn strandhuisje zat voelde zich onwel worden en was gelukkig nog in staat om om hulp te roepen. Het blijkt om hartfalen te gaan.Twee mede-strandbezoekers zijn daarop de hulpdiensten gaan bellen en hebben de AED van het strandpaviljoen gehaald. Hiermee hebben ze cruciale eerste hulp verleend. Na aankomst van de ambulance kan begonnen worden met het stabiliseren van het slachtoffer.

De Lifeliner Heli landt intussen op het strand bij paal 15 en zorgt samen met het ambulancepersoneel er voor dat het slachtoffer uiteindelijk naar het VU in Amsterdam gevlogen wordt.

Een snelle en uitstekende samenwerking van diverse hulpdiensten.

De Cocksdorp - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.