KNRM de Koog opgeroepen bij reanimatie

22 augustus 2015

"Assistentie Ambulance", is de omschrijving die de bemanning van station de Koog krijgt via de pager. Na contact via C2000 met de alarmcentrale, blijkt het te gaan om assistentie bij een reanimatie bij paal 15 of 17...

De plaatsbepaling wordt bemoeilijkt doordat de melder op het strand bijna geen mobiel bereik heeft en wegvalt. Na tussenkomst van de reddingbrigade blijkt het bij paal 15 te zijn. De KHV van station De Koog spoed zich naar het strand en is snel ter plaatse om de reeds gearriveerde ambulance en politie te assisteren.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Een man die bij zijn strandhuisje zat voelde zich onwel worden en was gelukkig nog in staat om om hulp te roepen. Het blijkt om hartfalen te gaan.Twee mede-strandbezoekers zijn daarop de hulpdiensten gaan bellen en hebben de AED van het strandpaviljoen gehaald. Hiermee hebben ze cruciale eerste hulp verleend. Na aankomst van de ambulance kan begonnen worden met het stabiliseren van het slachtoffer.

De Lifeliner Heli landt intussen op het strand bij paal 15 en zorgt samen met het ambulancepersoneel er voor dat het slachtoffer uiteindelijk naar het VU in Amsterdam gevlogen wordt.

Een snelle en uitstekende samenwerking van diverse hulpdiensten.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij