Skip to main content

KNRM Oudeschild helpt vastgelopen zeiljacht

Datum: zaterdag 12 september 2015 | Sectie: De Cocksdorp - Texel

Een tweedelige actie voor reddingboot Cornelis Dito.

Zaterdagmorgen om 11.21 uur wordt de bemanning van KNRM station Oudeschild gealarmeerd voor een vastgelopen zeiljacht op de Waddenzee. Het 10 meter lange zeiljacht Avalon is in het Malzwin van koers afgeraakt en vastgelopen bij de Bollen. Het jacht, met aan boord 3 Oostenrijkse opvarenden, was onderweg van Den Oever naar Den Helder. Reddingboot Cornelis Dito spoedt zich naar de opgegeven positie waar ze het jacht muurvast aantreft op de zandplaat. Er wordt nog geprobeerd om de stalen boot van ruim 6 ton vlot te trekken, maar al gauw blijkt dat er te weinig water staat om enig resultaat te bereiken. In overleg met het kustwachtcentrum wordt daarop besloten om retour station te gaan en 's middags een nieuwe poging te doen.

Zo gaat om 16.29 uur nogmaals de pieper en begeeft de Cornelis Dito zich weer richting de Avalon. Door de oostenwind is er niet heel veel water, maar het is net voldoende voor een poging. Met de jets van de reddingboot wordt zand weggeblazen onder het jacht, zodat er een geul ontstaat en een sleepverbinding wordt gemaakt. Na een kwartiertje rustig trekken komt het stalen jacht los en kan het naar dieper water worden gesleept. Het kan op eigen kracht de weg vervolgen richting Den Helder en de Cornelis Dito keert terug naar het boothuis.

De Cocksdorp - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.