Skip to main content

Oudeschild vaart uit voor 2 zeiljachten met motorstoring

Datum: zondag 02 augustus 2015 | Sectie: De Cocksdorp - Texel

De KNRM Texel-Oudeschild voer in 2 dagen 2 keer uit voor hulpverlening.

Zondagavond 2 augustus gaan de pagers van KNRM station Oudeschild voor een prio 1 "mogelijk in problemen". Een vliegtuigje dat over de waddenzee vloog, had vermoedelijk een bootje gezien, waar rook uit kwam en daarop is de Kustwacht gealarmeerd. De peiling van het bootje lag ongeveer bij de T30 boei. De Cornelis Dito is daarop gaan zoeken in een gebied rond de T30, maar kon na het maken van zoekslagen niets vinden. In overleg met de Kustwacht is toen besloten de zoekactie te stoppen en kon de bemanning retour boothuis.

Maandag 3 augustus werden we kort voor 10 uur 's morgens gealarmeerd voor een jacht met motorstoring.Het 12 meter lange zeiljacht Antje van Echten had motorpech op de Texelstroom voor Oudeschild. Ze was onderweg vanuit IJmuiden naar Oudeschild en wilde vlak voor de haven de motor bijzetten, maar die haperde. De gealarmeerde Cornelis Dito is daarop uitgevaren en heeft de Antje van Echten langszij genomen en even later afgemeerd in Oudeschild.

De Cocksdorp - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.