Oudeschild vaart uit voor 2 zeiljachten met motorstoring

2 augustus 2015

De KNRM Texel-Oudeschild voer in 2 dagen 2 keer uit voor hulpverlening.

Zondagavond 2 augustus gaan de pagers van KNRM station Oudeschild voor een prio 1 "mogelijk in problemen". Een vliegtuigje dat over de waddenzee vloog, had vermoedelijk een bootje gezien, waar rook uit kwam en daarop is de Kustwacht gealarmeerd. De peiling van het bootje lag ongeveer bij de T30 boei. De Cornelis Dito is daarop gaan zoeken in een gebied rond de T30, maar kon na het maken van zoekslagen niets vinden. In overleg met de Kustwacht is toen besloten de zoekactie te stoppen en kon de bemanning retour boothuis.

Maandag 3 augustus werden we kort voor 10 uur 's morgens gealarmeerd voor een jacht met motorstoring.Het 12 meter lange zeiljacht Antje van Echten had motorpech op de Texelstroom voor Oudeschild. Ze was onderweg vanuit IJmuiden naar Oudeschild en wilde vlak voor de haven de motor bijzetten, maar die haperde. De gealarmeerde Cornelis Dito is daarop uitgevaren en heeft de Antje van Echten langszij genomen en even later afgemeerd in Oudeschild.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij