Skip to main content

Alle Texelse reddingstations zoeken naar vermiste motorboot

Datum: maandag 03 augustus 2015 | Sectie: De Cocksdorp - Texel

Maandagavond om 22.10 uur gaan de pagers voor de stations De Cocksdorp en Oudeschild: "prio 1, motorbootje in problemen"

Twee personen hadden het plan bedacht om met hun motorboot een rondje om Texel te varen. Met het afgaand tij raken ze met hun boot aan de grond op de Vlakte van Kerken. Ze bellen om 18.30 het thuisfront dat ze met de boot vast zijn komen te zitten. Dat is ook direct het laatste contact. De batterij van de mobiele telefoon is helaas leeg en dus zijn ze niet meer bereikbaar. Om 22.00 uur heeft het thuisfront nog steeds niets gehoord en besluiten dan om de hulpdiensten te alarmeren.

De reddingboot Beursplein 5 wordt gelanceerd en zoekt het noordelijke deel van de vlakte af, terwijl vanuit Oudeschild de Cornelis Dito het zuidelijke deel voor z'n rekening neemt. Om ook het gedeelte vlak onder de dijk af te zoeken wordt de KHV in gezet, met de Zalm op de trailer, voor het geval die nodig mocht zijn. De beide boten speuren het wad af, de Beursplein 5 steekt nog een witte flare (parachutefakkel) af in de hoop iets te kunnen waarnemen, maar helaas.

Dan komt het verlossende bericht dat de 2 opvarenden terecht zijn. Ze hebben hun vastgelopen bootje voor anker gelegd en zijn te voet van het wad afgelopen om zo in de Cocksdorp bij iemand thuis contact op te nemen met familie en de hulpdiensten. Uiteindelijk bleek dat het bootje op een plek lag die vanaf het water en in het donker bijna niet te zien zou zijn geweest.

De Cocksdorp - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.