Alle Texelse reddingstations zoeken naar vermiste motorboot

3 augustus 2015

Maandagavond om 22.10 uur gaan de pagers voor de stations De Cocksdorp en Oudeschild: "prio 1, motorbootje in problemen"

Twee personen hadden het plan bedacht om met hun motorboot een rondje om Texel te varen. Met het afgaand tij raken ze met hun boot aan de grond op de Vlakte van Kerken. Ze bellen om 18.30 het thuisfront dat ze met de boot vast zijn komen te zitten. Dat is ook direct het laatste contact. De batterij van de mobiele telefoon is helaas leeg en dus zijn ze niet meer bereikbaar. Om 22.00 uur heeft het thuisfront nog steeds niets gehoord en besluiten dan om de hulpdiensten te alarmeren.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De reddingboot Beursplein 5 wordt gelanceerd en zoekt het noordelijke deel van de vlakte af, terwijl vanuit Oudeschild de Cornelis Dito het zuidelijke deel voor z'n rekening neemt. Om ook het gedeelte vlak onder de dijk af te zoeken wordt de KHV in gezet, met de Zalm op de trailer, voor het geval die nodig mocht zijn. De beide boten speuren het wad af, de Beursplein 5 steekt nog een witte flare (parachutefakkel) af in de hoop iets te kunnen waarnemen, maar helaas.

Dan komt het verlossende bericht dat de 2 opvarenden terecht zijn. Ze hebben hun vastgelopen bootje voor anker gelegd en zijn te voet van het wad afgelopen om zo in de Cocksdorp bij iemand thuis contact op te nemen met familie en de hulpdiensten. Uiteindelijk bleek dat het bootje op een plek lag die vanaf het water en in het donker bijna niet te zien zou zijn geweest.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij