Cornelis Dito neemt collega op sleeptouw

1 augustus 2015

Niet alle taken van een reddingboot betreffen nood- en spoedverkeer.

Vandaag had de Texelse reddingboot Cornelis Dito een....... reddingboot op sleeptouw! Deze niet alledaagse combinatie vertrok vanmorgen uit de haven van Oudeschild-Texel.

De Anna Dorothea van station Lemmer was bij de Fa. Betsema op Texel voor groot onderhoud. Daarbij zijn de twee motoren gedemonteerd. Het casco moest vervolgens naar de werf van scheepsbouwer Habbeké in Volendam. En dat was een mooie klus voor de Texelse bemanning, die vanmorgen de Anna Dorothea van Texel naar Den Oever heeft gesleept.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Daarna werd de sleep overgenomen door collega reddingboot Johanna Margaretha richting Enkhuizen. Tenslotte zal station Marken de Anna Dorothea in Volendam afleveren. Zo helpen we niet alleen mens en dier in nood, maar ook elkaar.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij