Skip to main content

Zeiljacht Rob aan de grond gelopen op de Hors

Datum: zondag 28 juni 2015 | Sectie: De Cocksdorp - Texel

Zondagavond ging de pieper voor reddingboten Joke Dijkstra en Zalm voor het zeiljacht Rob dat op het zuidpuntje van de Hors aan de grond gelopen was.

De enige zeiler aan boord was op weg naar Den Helder en door een navigatie fout vast komen te zitten. Na 2 mislukte pogingen waarbij steeds de sleeptros brak werd besloten om te wachten tot het water wat hoger zou zijn. Ondertussen spoelde reddingboot Joke Dijkstra met zijn waterjets het zand voor het jacht weg. Na anderhalf uur wachten werd weer een poging ondernomen. Terwijl de Joke Dijkstra de sleeptros weer op spanning bracht trok reddingboot Zalm m.b.v. de spinnaker val de mast plat zodat de kiel uit het zand kwam. Met ook nog een paar opstappers op de giek die helemaal uitgevierd was, kwam de zeiljacht na 15 minuten weer los. Na alles onderdeks op water gecontroleerd te hebben ging de Zalm weer retour.

De Cocksdorp - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.