Skip to main content

KNRM Texel is zaterdagavond ingezet voor twee incidenten kort na elkaar

Datum: zaterdag 15 april 2023 | Sectie: De Cocksdorp - Texel

Allereerst werd melding gemaakt van een surfer in de problemen ter hoogte van De Cocksdorp, later was er een zeiljacht in nood bij de Razende Bol.

Zaterdagavond om 20.30 is reddingboot Beursplein 5 van reddingstation Texel De Cocksdorp opgeroepen voor een mogelijk vermiste surfer. 
Ook het Kusthulpverleningsvoertuig en reddingboot Zalm van reddingstation Texel De Koog zijn opgeroepen om te zoeken vanaf het strand en de SAR helikopter is opgeroepen om vanuit de lucht de omgeving af te zoeken. Na een uur en verschillende zoekslagen tussen De Slufter en De Cocksdorp gemaakt te hebben, wordt de zoekactie in opdracht van de Kustwacht gestaakt. 

Inmiddels is er ook een noodoproep van een Duits jacht bij de Kustwacht binnen gekomen die ter hoogte van de Razende Bol aan de grond geraakt is. Beursplein 5 wordt richting het het in nood verkerende jacht gestuurd en assistentie vanaf het strand door het KHV en de Zalm is gewenst. 

De in de buurt varende sleepboot Teddy heeft het jacht, dat inmiddels zelf is losgekomen, richting de haven van Den Helder begeleid door voor hem uit te varen. Assistentie van de Beursplein 5 is niet meer nodig. De reddingboten van KNRM Texel en het KHV kunnen weer terug richting het reddingstation.

De Cocksdorp - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.