Trouwe donateurs op bezoek bij KNRM Texel

Trouwe donateurs op bezoek bij KNRM Texel

18 maart 2023
Texel De Cocksdorp

Zaterdag 18 maart hebben we de trouwe donateurs van 2020 en 2021 mogen verwelkomen op het reddingstation De Koog en De Cocksdorp. Alle donateurs die we hebben mogen verwelkomen zijn ruim 50 jaar ‘Redder aan de wal’ van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. 

De ochtend is gestart bij reddingstation De Koog met ontvangst met koffie en Texelse koek, een welkomstwoord van de voorzitter Michiel Uitdehaag en uitleg van schipper Sidny over het vrijwilligerswerk. Na de rondleiding en uitleg over het materieel zijn we naar reddingstation in De Cocksdorp gereden voor een presentatie van plaatsvervangend schipper Arnold over onder andere de nieuwe reddingboot een ‘van Wijkklasse’ die in 2024 reddingboot Beursplein 5 vervangt. Uiteraard hebben we alle trouwe donateurs meegenomen om met reddingboot Beursplein 5 een stukje mee te varen.  

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Mooi om de persoonlijke verhalen te horen hoe ze betrokken geraakt zijn bij de KNRM in de jaren 1970 en 1971 en verhalen over acties en reddingen die ze zich nog herinneren.  

Bij terugkomst op het station hebben we de trouwe donateurs en hun partners op een lunch getrakteerd, de lunch is geheel gesponsord door het naastgelegen strandpaviljoen Kaap Noord.  
Al met al was het een geslaagde ochtend. 

Wij danken nogmaals de trouwe donateurs voor hun jarenlange donaties, zonder hun steun redden we het niet! 

De KNRM redt of helpt iedereen in nood op het water. Help u de KNRM? Wordt ook donateur https://actie.knrm.nl/doneren  

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij