Skip to main content

Vier uitrukken in 4 dagen door Ter Heijde

Datum: zondag 01 juli 2018 | Sectie: Ter Heijde

Begin vorige week werd er tijdens de oefenavond op station Ter Heijde gekscherend de opmerking gemaakt of 'de pieper het nog wel doet.' Ten teken dat het voor onze begrippen vrij rustig was qua meldingen en inzet in de maand juni.

Hoe anders werd het vanaf donderdagavond.

Op deze mooie zomeravond kwam er een melding binnen over een aanvaring tussen 2 boten in de Scheveningse haven. De opstappers van de boot en de walploeg uit Ter Heijde werden opgeroepen ter assistentie voor een zoekoperatie naar mogelijke vermisten. Na anderhalf uur zoeken bleken er geen opvarenden meer vermist te zijn en kon de ploeg weer naar huis na deze impactvolle avond.

Op vrijdagmiddag ging de pieper nog een keer af. Vlakbij ons boothuis werd er een persoon onwel en hebben we assistentie kunnen verlenen aan de Reddingsbrigade Monster en de ambulancediensten bij de reanimatie van deze persoon. Zaterdag was het heel druk op het strand, de wind was gaan liggen en veel mensen zochten verkoeling bij het water. 's Middags werden we opgepiept en hebben we wederom hulp verleend aan de Reddingsbrigade Monster toen er een drenkeling gereanimeerd moest worden op het strand. Deze persoon kon door het zeer kordate ingrijpen van de lifeguards worden overgedragen aan de ambulancediensten.

Zondagochtend, het begin van wederom een heerlijke stranddag. Nog een melding voor de walploeg en opstappers. Een vermist persoon bij het strand van Kijkduin. Na enig zoekwerk werd de persoon gelukkig op de kant veilig aangetroffen en konden de vrijwilligers terug naar Ter Heijde.

Voor maandag op de oefenavond genoeg stof tot nabespreken over onze bijdrage bij deze 4 inzetten. Over 1 ding hoeven we ons zeker geen vragen meer te stellen. De pieper doet het perfect.

Ter Heijde

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.