Skip to main content

KNRM Helpt app helpt 2 kitesurfers

Datum: zondag 09 september 2018 | Sectie: Ter Heijde

Zondagmiddag 9 september, zonnetje, 22 graden en een zuid-westelijke wind met kracht 4. Mooie omstandigheden om een Kite-foil wedstrijd te houden waarbij de deelnemers van Scheveningen naar Ter Heijde of Hoek van Holland varen en na een pauze daar, weer terug kiten.

De organisatie en de deelnemers maken gebruik van de KNRM Helpt App. Hiermee weet de organisatie waar de deelnemers zijn en kunnen deelnemers zelf ook een melding maken wanneer ze eventueel hulp nodig hebben.

Via deze app krijgt de bemanning van KNRM Ter Heijde een melding binnen dat er een kitesurfer tussen Kijkduin en Ter Heijde assistentie nodig heeft. De bemanning laat reddingboot George Dijkstra te water en ook de walploeg vertrekt met het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) richting Kijkduin.

Ter plekke aangekomen bleek dat de surfer door de organisatie reeds geholpen was en inmiddels weer aan land was gezet. Net op het moment dat de George Dijkstra weer koers richting Ter Heijde wil zetten, komt er een 2e melding binnen. Voor de havenmond van Scheveningen drijft een vermoeide deelnemer. Gelukkig hoeft hij daar niet lang in zijn benarde positie te blijven en even later wordt de surfer met zijn uitrusting aan boord van de George Dijkstra geholpen door de vrijwilligers van de KNRM. Nadat de surfer aan wal is gezet in de haven gaan zowel de George Dijkstra als de walploeg van het KHV weer huiswaarts.

Ter Heijde

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.