Bestuurder André Muilwijk neemt afscheid na 18 jaar

3 november 2018
ter heijde

Vandaag nam KNRM Ter Heijde afscheid van bestuurslid André Muilwijk. Hij was maar liefst 18 jaar verbonden aan het reddingsstation.

André startte in 2000 bij de KNRM vanuit zijn binding met watersport en zijn expertise bij Rijkswaterstaat. De volledige 18 jaar was hij penningmeester en vice-voorzitter van de plaatselijke commissie. In zijn tijd bij het reddingstation hebben de bemanningsleden 600 acties gehad. Bij een aantal impactvolle reddingsacties heeft hij ook een rol gehad in de nazorg voor bemanningsleden wanneer die weer terug kwamen op het station. Ook bij de totstandkoming van het huidige boothuis en bemanningsverblijf heeft hij een grote bijdrage gehad.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Op zaterdagochtend 3 november werd André verrast toen het Kust hulpverleningsvoertuig hem voor zijn deur kwam ophalen. Op het station kreeg hij een overlevingspak aan om nog een laatste keer een oefening met de reddingsboot George Dijkstra te maken. Bij de oefeningen met zoekslagen en manoeuvres werd hij ook aan het werk gezet achter het roer. Uiteindelijk werd hij afgezet op een boei voor de kust als symbolisch afscheid van de KNRM. Na afloop werd hij in het boothuis door de bemanning, het bestuur en het hoofdkantoor uit IJmuiden bedankt voor zijn grote verdiensten voor het station gedurende 18 jaar.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij