Skip to main content

Bestuurder André Muilwijk neemt afscheid na 18 jaar

Datum: zaterdag 03 november 2018 | Sectie: Ter Heijde

Vandaag nam KNRM Ter Heijde afscheid van bestuurslid André Muilwijk. Hij was maar liefst 18 jaar verbonden aan het reddingsstation.

André startte in 2000 bij de KNRM vanuit zijn binding met watersport en zijn expertise bij Rijkswaterstaat. De volledige 18 jaar was hij penningmeester en vice-voorzitter van de plaatselijke commissie. In zijn tijd bij het reddingstation hebben de bemanningsleden 600 acties gehad. Bij een aantal impactvolle reddingsacties heeft hij ook een rol gehad in de nazorg voor bemanningsleden wanneer die weer terug kwamen op het station. Ook bij de totstandkoming van het huidige boothuis en bemanningsverblijf heeft hij een grote bijdrage gehad.

Op zaterdagochtend 3 november werd André verrast toen het Kust hulpverleningsvoertuig hem voor zijn deur kwam ophalen. Op het station kreeg hij een overlevingspak aan om nog een laatste keer een oefening met de reddingsboot George Dijkstra te maken. Bij de oefeningen met zoekslagen en manoeuvres werd hij ook aan het werk gezet achter het roer. Uiteindelijk werd hij afgezet op een boei voor de kust als symbolisch afscheid van de KNRM. Na afloop werd hij in het boothuis door de bemanning, het bestuur en het hoofdkantoor uit IJmuiden bedankt voor zijn grote verdiensten voor het station gedurende 18 jaar.

Ter Heijde

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.