Zeiljacht in problemen met gebroken mast

18 november 2018
ter heijde

Zondag was een prachtige herfstdag, helder en fris door een noordoostenwind. Een prachtige dag om op het water voor de kust te vertoeven op een zeilboot.
En wellicht kom je nog een bultrug tegen die al een week bij Kijkduin en Scheveningen veel kijkers trekt.

Op 22 kilometer uit de kust, nabij 2 boorplatformen, kijken de opvarenden van een zeiljacht uit naar iets anders. Vanwege een gebroken mast hebben ze hulp ingeroepen, via hun mobiele telefoon met slecht bereik. Daarom is het voor de gealarmeerde boten van de KNRM en Kustwacht nog wel even zoeken naar de positie van de ongelukkige zeilboot. Door middel van de noodvuurpijlen komen ze in het vizier van de hulptroepen. De opvarenden stappen over naar het patrouillevaartuig van de Kustwacht, de Visarend, welke in de buurt was.

De bemanning van reddingboot Kitty Roosmale van station Scheveningen heeft samen met de bemanning van reddingboot George Dijkstra van station Ter Heijde de zeilboot sleepklaar gemaakt. In samenwerking met de collega’s van de KNRM Scheveningen, wordt de boot vervolgens terug naar de haven gesleept.

Nadat de George Dijkstra weer retour stations is gegaan en is afgespoeld kunnen om 20:00 uur ook de KNRM-vrijwilligers weer terug naar huis.