1e kerstdag op zee

25 december 2018
ter heijde

Eerste kerstdag zag er voor de vrijwilligers van de reddingstations Scheveningen, Ter Heijde, Hoek van Holland en Stellendam anders uit dan gepland. In plaats van een kerstlunch werd het een broodje op zee.

Om 11:00 uur kwam er een melding dat er een zeeman vermist was van een van de ankerliggers in ankergebied 5 voor de kust van Rotterdam. De man was in de vroege ochtend voor het laatst gezien. Er werd door de Kustwacht een grootscheepse actie opgezet om hem te zoeken. Ook de Zeearend, het Kustwachtvliegtuig en de NHV SAR helikopter namen deel aan de zoekactie. Er werd gezocht tot 14.00 uur maar er werd niemand aangetroffen. De eenheden keerden onverichterzaken terug naar het reddingstation. Maar wel met een gemengd gevoel, want je brengt het liefste iemand weer thuis.

De reddingboten die deelnamen aan de zoekactie waren bijna allemaal een paar dagen eerder al in de ankergebieden geweest om kerstbroden te brengen. Maar dat ze zo snel weer in het ankergebied zouden zijn, om deel te nemen aan een zoekactie, is een wel heel vreemde situatie.