Skip to main content

Sjaak van der Tak zwaait af als voorzitter van KNRM Ter Heijde

Datum: maandag 01 april 2019 | Sectie: Ter Heijde

Op zaterdag 23 maart nam KNRM-station Ter Heijde afscheid van haar voorzitter Sjaak van der Tak. De voormalig burgemeester van het Westland was sinds 2005 een betrokken bestuurslid van dit kuststation.

Traditiegetrouw wordt er bij elk KNRM-station altijd aan de burgemeester van de betreffende gemeente gevraagd of die de voorzitter van de plaatselijke commissie wil worden. Bij zijn aantreden 14 jaar geleden heeft hij daar niet lang over na hoeven denken. “Bij KNRM-station Ter Heijde zijn gemotiveerde vrijwilligers actief die elke dag van het jaar bereid zijn om hun hulp onder lastige omstandigheden aan te bieden aan de onfortuinlijke medemens aan de kust en op de Noordzee. Het is daarmee een belangrijke schakel in de keten van veiligheidspartners waarvoor een burgemeester in een gemeente voor verantwoordelijk is”, aldus Van der Tak.

Gevraagd naar zijn herinneringen bij de KNRM in de afgelopen 14 jaren memoreert Van der Tak zowel de hoogtepunten, maar ook de moeilijkere zaken. “Gebeurtenissen waar ik met genoegen op terugkijk zijn de totstandkoming en opening van het huidige boothuis en het plaatsen van een nieuwe reddingboot in 2005 en het bezoek van Prins Willem-Alexander aan het station.

Aan de andere kant maak je in 14 jaar ook zaken mee die zich met een ander gevoel in je geheugen nestelen, zoals het overlijden van een gewaardeerd bestuurslid en beslissingen die je moet nemen wanneer er sprake is van disfunctioneren binnen de bemanning. Maar het aantal positieve herinneringen overstijgt ruimschoots de minder prettige! “

Op zijn afscheidsreceptie op 23 maart j.l. in het boothuis werd Van der Tak in het zonnetje gezet voor zijn verdiensten voor KNRM-station Ter Heijde. Zowel door de bemanning en plaatselijke commissie van het eigen station, als door de voorzitter van de raad van bestuur en directie van de landelijke KNRM. Tevens werd hij bedankt voor zijn niet aflatende betrokkenheid na zijn afscheid als burgemeester, zodat hij de voorzittersrol kon overdragen aan de nieuwe burgemeester van het Westland. Inmiddels heeft burgemeester Bouke Arends aangegeven dat hij graag de nieuwe voorzitter van KNRM-station Ter Heijde zal worden en wil bijdragen aan het bestuur en de toekomstvisie.

In zijn afscheidsspeech benadrukte Van der Tak de waarde van het station voor de Westlandse samenleving en sprak hij de wens uit dat de teamgeest, samenwerking en lef binnen dit station behouden blijft voor de toekomst.

Foto: zie bijlage

(Foto Credit : KNRM Ter Heijde)

Ter Heijde

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.