Skip to main content

Nieuwe schipper aan het roer

Datum: zaterdag 23 juni 2018 | Sectie: Ter Heijde

“De rol van een schipper is een verantwoordelijke taak”, aldus de 58 jarige Leen. “Je bent verantwoordelijk voor de bemanning en het materieel, maar ook gewoon vrijwilliger. En die verantwoordelijkheid voel je altijd. Zelf als je niet mee bent bij een redding op zee. Alle 25 bemanningsleden van ons station zijn vrijwilligers die 24 uur per dag en 365 dagen per jaar oproepbaar zijn voor situaties op zee of op het strand.” Leen, die in het dagelijks leven kapitein bij het Loodswezen in Hoek van Holland is, zit al 17 jaar bij de KNRM waarvan de laatste 5 jaar als schipper. En die taken en verantwoordelijkheden geeft hij met vertrouwen over aan zijn opvolger. “Arno is de afgelopen 5 jaren in zijn rol van plaatsvervangend schipper toegegroeid naar deze stap. Hij heeft de kwaliteiten van een leider, communiceert helder met de bemanning en is zeer bekwaam met het varend materiaal.”
Na deze complimenten wat onwennig in ontvangst te hebben genomen vult Arno aan: “Een groot deel van die vaardigheden en nautische kwaliteiten heb ik geleerd van de ervaren zeeman Leen. Ik ben ook blij dat Leen aan ons station verbonden blijft als chauffeur van de trekker die onze boot, de George Dijkstra, vanaf het strand lanceert.”

Op de vraag of er voor hem en het station wat gaat veranderen nu hij de schipper wordt, antwoord Arno lachend. “Dat hoop ik niet, we hebben een goede en volledige bemanning, het station loopt goed en dat willen we zo houden. Voor mij verandert er wel iets, maar ik ben daar steeds geleidelijker ingerold. En ik ben in de gelukkige omstandigheid dat mijn werkgever zeer flexibel is. Alleen op die manier is het mogelijk om mijn baan als operationeel manager in de kledingbranche te kunnen combineren met het belangrijke werk van de KNRM. Ik kijk er dan ook naar uit om de komende 5 jaar de schipper van ons station te zijn.“

De bemanning en de plaatselijke commissie hebben Leen op 23 juni bedankt tijdens het jaarlijkse gezamenlijke etentje.

Ter Heijde

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.