Vlogger Thijs vaart een middag mee in Ter Heijde

19 maart 2018
ter heijde

Thijs is een KNRM opstapper van station Huizen-Blaricum en tevens vlogger.

In zijn serie vlogs beantwoordt hij vragen over diverse werkzaamheden van de KNRM. Zo kreeg hij een vraag binnen over hoe zo’n 14 ton zware reddingboot vanaf het strand gelanceerd kan worden. Bij het antwoord wilde de bemanning van station Ter Heijde natuurlijk graag helpen.

Samen met onze opstapper Eric ging Thijs aan boord van reddingboot George Dijkstra voor een lancering en een (pijnlijke) landing. Zo komt Thijs er ook achter dat na elke tewaterlating de bemanning nog een uur bezig is om het materiaal weer zoutvrij en klaar te maken voor de volgende lancering.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Bekijk hieronder deze en andere vlogs van Thijs over de werkzaamheden, het materiaal en vooral de vrijwilligers van de KNRM.

Wil je net als Thijs ook met ons meevaren met de George Dijkstra? Dat kan, word donateur en kom op 28 april naar de Reddingbootdag, dan vaar je met ons mee.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij