Skip to main content

KNRM Stellendam brengt Blauwe Haai terug naar zee

Datum: zondag 13 december 2020 | Sectie: Stellendam

De KNRM redt mens en dier die in de problemen komen op zee.

Gisterenavond, zaterdag 12 december 2020 om 20:31 uur kreeg de bemanning van de reddingboot Antoinette wel een heel bijzondere opdracht, het transport verzorgen van een in Ouddorp aangespoelde blauwe haai naar diep water.

Een unicum. De KNRM is veel vaker betrokken bij een reddingactie van grotere zeedieren, rond de kust voor het eiland Goeree Overflakkee in het uiterste puntje van Zuid Holland is de zee zo schoon, dat het wemelt van de zeehonden en bruinvissen, maar een blauwe haai zien wij niet vaak of liever gezegd zagen wij nog nooit eerder.

Zaterdagavond werd de haai door medewerkers uit Blijdorp aan boord gebracht van de Antoinette in de buitenhaven van Stellendam en in verband met de coronacrisis is met een minimale bemanning met grote snelheid koers naar zee gezet. Korte tijd daarna kon de haai weer zijn vrijheid worden teruggegeven, hopelijk terug naar warmer water!

Stellendam

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.