Skip to main content

KNRM - NKV Kitesurf Safetydag Noordwijk een groot succes.

Datum: zaterdag 05 oktober 2019 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Afgelopen zaterdag namen ca. 240 kitesurfers vanuit heel Nederland deel aan de Kitesurf Safetydag in Noordwijk.

De Kitesurf Safetydag is een unieke samenwerking tussen de KNRM en de Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) en is essentieel om de kitesurfer nog bewuster en bekwamer te maken als het gaat om veiligheid. Ook wordt het evenement gebruikt om hulpverleners van nieuwe informatie te voorzien waardoor toekomstige hulpverleningen nog beter kan worden afgestemd.

De KNRM - NKV Kitesurf Safetydag vindt ieder jaar op een nieuwe kitesurfspot plaats. Dit jaar kreeg de Z.V.N. in Noordwijk de mogelijkheid om het evenement te faciliteren. De Z.V.N. is één van de nieuwste kitesurfspots langs de Nederlandse kust en staat vanuit het verleden voornamelijk bekend om zijn zeilsport. Om de diversiteit van watersporten binnen de vereniging naar de buitenwereld te verkondigen pakte de vereniging groots uit. Zo werd het evenement in de ochtend officieel geopend door de Noordwijkse wethouder Sjaak van den Berg en waren er verschillende sprekers zoals hulpdiensten en medici. In de middag was er een praktijk gedeelte waarbij de aanwezige gasten daadwerkelijk een redding van een kitesurfer mochten uitvoeren. Dit gebeurde met de reddingboot Edith Grondel van KNRM station Katwijk en de reddingboot Paul Johannes van KNRM station Noordwijk. De Noordwijkse Reddingbrigade zorgde tussen de oefeningen voor de veiligheid van de kitesurfer. Ook waren er diverse clinnics te volgen zoals kite repair, zelf rescue en het gebruik van noodvuurwerk.

https://youtu.be/DQScbI0rS3s

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.