KNRM - NKV Kitesurf Safetydag Noordwijk een groot succes.

5 oktober 2019

Afgelopen zaterdag namen ca. 240 kitesurfers vanuit heel Nederland deel aan de Kitesurf Safetydag in Noordwijk.

De Kitesurf Safetydag is een unieke samenwerking tussen de KNRM en de Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) en is essentieel om de kitesurfer nog bewuster en bekwamer te maken als het gaat om veiligheid. Ook wordt het evenement gebruikt om hulpverleners van nieuwe informatie te voorzien waardoor toekomstige hulpverleningen nog beter kan worden afgestemd.

De KNRM - NKV Kitesurf Safetydag vindt ieder jaar op een nieuwe kitesurfspot plaats. Dit jaar kreeg de Z.V.N. in Noordwijk de mogelijkheid om het evenement te faciliteren. De Z.V.N. is één van de nieuwste kitesurfspots langs de Nederlandse kust en staat vanuit het verleden voornamelijk bekend om zijn zeilsport. Om de diversiteit van watersporten binnen de vereniging naar de buitenwereld te verkondigen pakte de vereniging groots uit. Zo werd het evenement in de ochtend officieel geopend door de Noordwijkse wethouder Sjaak van den Berg en waren er verschillende sprekers zoals hulpdiensten en medici. In de middag was er een praktijk gedeelte waarbij de aanwezige gasten daadwerkelijk een redding van een kitesurfer mochten uitvoeren. Dit gebeurde met de reddingboot Edith Grondel van KNRM station Katwijk en de reddingboot Paul Johannes van KNRM station Noordwijk. De Noordwijkse Reddingbrigade zorgde tussen de oefeningen voor de veiligheid van de kitesurfer. Ook waren er diverse clinnics te volgen zoals kite repair, zelf rescue en het gebruik van noodvuurwerk.

https://youtu.be/DQScbI0rS3s

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij