Een drukke zaterdag met vier alarmeringen voor KNRM station Noordwijk

26 oktober 2019

KNRM station Noordwijk heeft afgelopen zaterdag zijn handen vol gehad aan in totaal 4 alarmeringen op een dag. De bemanning van het KNRM station was al vroeg in de ochtend bezig met groot onderhoud aan het materieel toen de eerste melding binnen kwam. En bij die ene melding bleef het niet. Zie hieronder het verdere verloop van de dag.

10:45 Alarmering 1 (Prio 1) Kusthulpverleningsvoertuig.
Strandgangers zien vermoedelijk een drenkeling in zee t.h.v. de Koningin Wilhelmina Boulevard. Eenmaal ter plaatse ontstond twijfel dat het ook wel eens een zeehond kon zijn.
Het KNRM Kusthulpverleningsvoertuig heeft een aantal zoekslagen langs de waterlijn gemaakt maar er werd niets aangetroffen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

14:08 Alarmering 2: (Prio 2) Reddingboot. Kitesurf uitrusting aangetroffen t.h.v. de vuurtoren (strandafrit 18). Oozaak hulpverlening: Trapeze afgescheurd.

14:45 Alarmering 3: (Prio 3) Reddingboot. Kitesurf uitrusting aangetroffen t.h.v. strandafrit 19. Oorzaak hulpverlening: Lijnen vlieger gebroken.

18:50 Alarmering 4: (Prio 1) Kusthulpverleningsvoertuig i.s.m. Politie en Ambulancedienst.
Persoon onwel op het strand ter hoogte van strandafrit 13.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij