HOME

Zeiljacht maakt water

Reddingboot t Span langszij het zeiljacht welke leeggepompt wordt
Zeiljacht op sleep achter reddingboot t Span
Zeiljacht afgemeerd onder de kraan door reddingboot Johanna Maria
Reddingboot t Span langszij het zeiljacht welke leeggepompt wordt
Reddingboot t Span langszij het zeiljacht welke leeggepompt wordt
03-07-2017Medemblik / Andijk

Maandagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren voor een zeiljacht wat water maakt op het IJsselmeer. Met behulp van de bergingspompen wordt het water weggepompt. Uiteindelijk wordt het zeiljacht naar een kraan gesleept.

Ongeveer een mijl uit de kust van Medemblik op het IJsselmeer komt een zeiljacht in de problemen. De twee opvarenden van het jacht merken dat ze water maken. Hierop slaan ze alarm bij het kustwachtcentrum die de reddingboten van Andijk en Medemblik oproept.

Reddingboot Johanna Maria uit Medemblik (de tijdelijke vervanger van reddingboot Bernardine) en reddingboot 't Span uit Andijk varen uit naar de opgegeven positie. Ter plaatse worden twee opstappers overgezet die de situatie aan boord opnemen. Met de opvarenden gaat het goed. Er worden pompen overgezet om het water weg te pompen en op zoek te gaan naar het lek.

Uiteindelijk wordt er geen lek gevonden en wordt besloten om de inlaatkraan van de motor dicht te draaien. Hiermee komt er geen water meer binnen en wordt het zeiljacht op sleeptouw genomen richting de kraan van het Regatta Centrum. 

Reddingboot 't Span sleept het zeiljacht naar de haven. Vlak voor de haven neemt reddingboot Johanna Maria het jacht langszij en meert deze af onder de kraan. De gegevens worden opgenomen en de opvarenden worden direct redder aan de wal

Tijdstip: 11:54 uur
Wind: Zuidwest 4 Bft
Actie: 17-2017

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht