HOME

Reserve reddingboot Johanna Maria vervangt Bernardine tijdens groot onderhoud

Reddingboot Johanna Maria ligt achter reddingboot Bernardine
Overtocht van Johanna Maria van Hoorn naar Medemblik
Reddingboot Bernardine in sluis Den Oever onderweg naar IJmuiden
Reddingboot Johanna Maria ligt achter reddingboot Bernardine
Reddingboot Johanna Maria ligt achter reddingboot Bernardine
10-06-2017Medemblik

Reserve reddingboot Johanna Maria is de tijdelijke operationele reddingboot van KNRM station Medemblik. De vaste stationsboot Bernardine is voor groot onderhoud naar het hoofdkantoor van de KNRM in IJmuiden.

Reddingboten van de KNRM krijgen iedere vijf haar groot onderhoud. Aangezien reddingboot Bernardine van KNRM station Medemblik in 2012 in gebruik is genomen, is het dit jaar tijd voor uitgebreid onderhoud.

Vrijdagmiddag 9 juni hebben bemanningsleden van KNRM Medemblik in Hoorn de reddingboot Johanna Maria opgehaald. De Johanna Maria is onderdeel van de reservevloot van de KNRM en ook van het type Nikolaas. Het grootste verschil met reddingboot Bernardine is dat de Johanna Maria twee motoren terwijl de Bernardine er maar één heeft, dus dat is nog even wennen voor de bemanning. 

Zaterdagochtend is reddingboot Bernardine via de Waddenzee overgevaren naar IJmuiden. Daar zal in de werkplaats van het hoofdkantoor van de KNRM het onderhoud uitgevoerd worden. De reddingboot wordt helemaal nagekeken, er wordt preventief onderhoud verricht en er vinden kleine modificaties plaats. Zo is de inzetbaarheid van de Bernardine weer voor minimaal vijf jaar gegarandeerd.

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht