Assistentie politie bij levenloos lichaam in Westerhaven Medemblik

6 juni 2017
medemblik

Dinsdagavond 6 juni is reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik uitgevaren voor het assisteren van de politie bij het bergen van een levenloos lichaam.

Om 18:21 uur wordt de schipper van KNRM Medemblik gevraagd om contact op te nemen met het Kustwachtcentrum in Den Helder. Er is een verzoek vanuit de politie binnengekomen of de reddingboot assistentie kan verlenen bij de vondst van een levensloos lichaam in de Westerhaven. In overleg met de schipper wordt de rest van de vrijwillige bemanning gealarmeerd en vaart reddingboot Bernardine uit.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Bij het uitvaren gaat er direct een politieagent mee die de reddingboot naar de positie van de vondst begeleidt. Ter plaatse assisteert de bemanning de politie bij het Forensisch Onderzoek. Uiteindelijk wordt het lichaam door de reddingboot uit het water gehaald waarna het wordt overgedragen aan de postmortale zorg.

De bemanning van de reddingboot wenst de nabestaanden sterkte met hun verlies.

Tijdstip: 18:25 uur
Wind: Zuidwest 7 Bft
Actie: 13-2017

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij