Skip to main content

Assistentie politie bij levenloos lichaam in Westerhaven Medemblik

Datum: dinsdag 06 juni 2017 | Sectie: Medemblik

Dinsdagavond 6 juni is reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik uitgevaren voor het assisteren van de politie bij het bergen van een levenloos lichaam.

Om 18:21 uur wordt de schipper van KNRM Medemblik gevraagd om contact op te nemen met het Kustwachtcentrum in Den Helder. Er is een verzoek vanuit de politie binnengekomen of de reddingboot assistentie kan verlenen bij de vondst van een levensloos lichaam in de Westerhaven. In overleg met de schipper wordt de rest van de vrijwillige bemanning gealarmeerd en vaart reddingboot Bernardine uit.

Bij het uitvaren gaat er direct een politieagent mee die de reddingboot naar de positie van de vondst begeleidt. Ter plaatse assisteert de bemanning de politie bij het Forensisch Onderzoek. Uiteindelijk wordt het lichaam door de reddingboot uit het water gehaald waarna het wordt overgedragen aan de postmortale zorg.

De bemanning van de reddingboot wenst de nabestaanden sterkte met hun verlies.

Tijdstip: 18:25 uur
Wind: Zuidwest 7 Bft
Actie: 13-2017

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.