Skip to main content

Volop inzet tijdens Delta Lloyd Regatta en Medemblik Nautiek

Datum: zondag 28 mei 2017 | Sectie: Medemblik

Van dinsdag 23 mei tot en met zaterdag 27 mei is reddingboot ’t Span op het IJsselmeer aanwezig geweest voor de veiligheid van de Delta Lloyd Regatta. In de haven van Medemblik vond het evenement Medemblik Nautiek plaats waar het boothuis van reddingsstation Medemblik de medewerking aan verleende.

Dit jaar vond de 33ste Delta Lloyd Regatta plaats op het IJsselmeer voor Medemblik. Met meer dan 300 internationale deelnemers verdeeld over 7 categorieën. Gedurende de regatta was reddingboot ’t Span van KNRM station Andijk alle dagen preventief op het water met volledige bemanning om snel te kunnen reageren. Dankzij het rustige weer en soms zelfs tropische temperaturen hoefde de bemanning weinig assistentie te verlenen. Wel kreeg de begeleidingsboot van één van de Nederlandse topzeilsters motorproblemen waarvoor assistentie van de reddingboot uitkomst bood.

In het boothuis Ambrozius van KNRM reddingsstation Medemblik zijn 450 schoolkinderen ontvangen. Zij kregen een rondleiding in het boothuis en op reddingboot Bernardine. Hierbij kregen ze uitleg over het vrijwillige reddingswerk van de KNRM. Vervolgens stapten ze aan boord van de historische KNRM reddingboot Tjerk Hiddes voor een rondvaart op het IJsselmeer.

Op zaterdag werd er in de haven van Medemblik vele watergerelateerde activiteiten georganiseerd. Ook hier was de KNRM duidelijk zichtbaar aanwezig en kon reddingboot Bernardine van KNRM station Medemblik bezichtigd worden.

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.