Motorstoring op snikhete dag

27 mei 2017
andijk / medemblik

Op deze zwoele zaterdagavond zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren voor een motorboot met motorproblemen. Reddingboot 't Span heeft de boot naar Andijk gesleept.

Met temperaturen richting 30 graden zochten veel mensen verkoeling op het IJselmeer. Zo ook de zes opvarenden die onderweg naar Andijk motorstoring kregen. Ze moesten snel voor anker want ze voeren vlakbij een aantal visnetten.

Via 112 sloegen de opvarenden alarm. Hierop voeren de KNRM reddingboten van Andijk en Medemblik uit naar de opgegeven positie.

Ter plaatse zette reddingboot 't Span uit Andijk een opstapper over. Allereerst werd nagegaan dat alle opvarenden, waaronder drie kinderen, in orde waren. Vervolgens werd een sleepverbinding gemaakt en ging het richting Andijk. Assistentie van reddingboot Bernardine was verder niet benodigd.

In de haven van Andijk werd de boot afgemeerd en de gegevens opgenomen. Daar hebben de opvarenden een donatie gedaan als dank voor de verleende assistentie. Hierna konden de bemanningsleden weer terug naar de bbq.

Tijdstip: 19:15 uur
Wind: Zuid 2 Bft
Actie: 11-2017