HOME

Stationsbezoek Raad van Toezicht KNRM

Leden Raad van Toezicht komen aan in haven Medemblik
Voorzitter van Raad van Toezicht, dhr van Slobbe, aan het woord tijdens diner
Informeel samenzijn tijdens diner in Medemblik
Reddingboten in werkhaven Oude Zeug
Man over boord oefening door reddingboot Johanna Margaretha
Reddingboot t Span en reddingboot Bernardine
Leden aan boord van reddingboot Bernardine
Leden Raad van Toezicht komen aan in haven Medemblik
Leden Raad van Toezicht komen aan in haven Medemblik
20-05-2017Medemblik / Andijk

Twee keer per jaar bezoekt de Raad van Toezicht van de KNRM een aantal KNRM reddingstations. Dit voorjaar was het de beurt aan KNRM stations Enkhuizen, Andijk, Medemblik en Den Oever. Vrijdagmiddag begon het bezoek in Enkhuizen. ’s Avonds een gezamenlijk diner in Medemblik. Zaterdagmiddag werd het bezoek afgesloten in Den Oever.

Om op de hoogte te blijven van het wel en wee op de stations bezoekt de Raad van Toezicht van de KNRM twee keer per jaar een aantal reddingstations. Vrijdag 19 mei en zaterdag 20 mei stonden de Noord-Hollandse IJsselmeerstations in Enkhuizen, Andijk, Medemblik en Den Oever op het programma.

Het bezoek begon vrijdagmiddag op KNRM station Enkhuizen met een rondleiding en presentatie. Vervolgens werden de leden van de Raad van Toezicht met reddingboot Watersport (KNRM Enkhuizen) naar Andijk gebracht voor het bezichtigen van het reddingsstation en materiaal aldaar. Van daaruit brachten reddingboten Watersport, ’t Span en Bernardine de leden naar de haven van Medemblik voor het avondprogramma.

’s Avonds stond er namelijk een diner in het Wapen van Medemblik op het programma. De leden van de Raad van Toezicht aten gezamenlijk met de leden van de plaatselijke commissies en bemanningsleden van KNRM stations Enkhuizen, Andijk, Medemblik en Den Oever. Zo kon op informele wijze van gedachten gewisseld worden.

De volgende ochtend werd in het boothuis van uitruklocatie Medemblik een presentatie gegeven door de schippers van KNRM Andijk en Medemblik, waarna de overlevingspakken weer aan gingen. Reddingboten Johanna Margaretha (KNRM Den Oever), ’t Span en Bernardine brachten de leden van de Raad van Toezicht van Medemblik naar Den Oever. Onderweg is er geoefend met langszij varen, gezamenlijk een zoekpatroon varen en een man over boord binnen halen. Het stationsbezoek werd afgesloten met een lunch in Den Oever.

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht