Skip to main content

Stationsbezoek Raad van Toezicht KNRM

Datum: zaterdag 20 mei 2017 | Sectie: Medemblik

Twee keer per jaar bezoekt de Raad van Toezicht van de KNRM een aantal KNRM reddingstations. Dit voorjaar was het de beurt aan KNRM stations Enkhuizen, Andijk, Medemblik en Den Oever. Vrijdagmiddag begon het bezoek in Enkhuizen. ’s Avonds een gezamenlijk diner in Medemblik. Zaterdagmiddag werd het bezoek afgesloten in Den Oever.

Om op de hoogte te blijven van het wel en wee op de stations bezoekt de Raad van Toezicht van de KNRM twee keer per jaar een aantal reddingstations. Vrijdag 19 mei en zaterdag 20 mei stonden de Noord-Hollandse IJsselmeerstations in Enkhuizen, Andijk, Medemblik en Den Oever op het programma.

Het bezoek begon vrijdagmiddag op KNRM station Enkhuizen met een rondleiding en presentatie. Vervolgens werden de leden van de Raad van Toezicht met reddingboot Watersport (KNRM Enkhuizen) naar Andijk gebracht voor het bezichtigen van het reddingsstation en materiaal aldaar. Van daaruit brachten reddingboten Watersport, ’t Span en Bernardine de leden naar de haven van Medemblik voor het avondprogramma.

’s Avonds stond er namelijk een diner in het Wapen van Medemblik op het programma. De leden van de Raad van Toezicht aten gezamenlijk met de leden van de plaatselijke commissies en bemanningsleden van KNRM stations Enkhuizen, Andijk, Medemblik en Den Oever. Zo kon op informele wijze van gedachten gewisseld worden.

De volgende ochtend werd in het boothuis van uitruklocatie Medemblik een presentatie gegeven door de schippers van KNRM Andijk en Medemblik, waarna de overlevingspakken weer aan gingen. Reddingboten Johanna Margaretha (KNRM Den Oever), ’t Span en Bernardine brachten de leden van de Raad van Toezicht van Medemblik naar Den Oever. Onderweg is er geoefend met langszij varen, gezamenlijk een zoekpatroon varen en een man over boord binnen halen. Het stationsbezoek werd afgesloten met een lunch in Den Oever.

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.