Skip to main content

Zeilboot met lijn in de schroef

Datum: donderdag 11 mei 2017 | Sectie: Medemblik

Reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik is donderdagmiddag uitgevaren voor een zeilboot met een lijn in de schroef. Het jacht is op sleep genomen richting de kraan in het Regatta Centrum.

Bij de havendienst van Medemblik komt het bericht binnen dat er voor de haven van Medemblik een zeilboot met motorproblemen ligt. De melding wordt doorgezet naar de schipper van reddingboot Bernardine die telefonisch contact opneemt met de opvarenden. Niet lang daarna vaart reddingboot Bernardine uit naar de opgegeven positie.

Ter plaatse is al snel duidelijk wat er aan de hand is. Er blijkt een lijn in de schroef te zitten en er zit niets anders op dan de zeilboot naar de haven te slepen. Reddingboot Bernardine zet twee opstappers over die direct een langszij sleepverbinding maken tussen reddingboot en de zeilboot. Er wordt koers gezet naar de kraan in het Regatta Centrum zodat de zeilboot direct uit het water kan en de lijn verwijdert kan worden.

Nadat de zeilboot onder de kraan is afgemeerd worden de gegevens opgenomen en uit dankbaarheid wordt de schipper van de zeilboot direct Redder aan de wal.

Tijdstip: 14:12 uur
Wind: Oost Zuidoost 2 Bft
Actie: 10-2017

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.