HOME

Zeiljacht verliest roer

Positie van het zeiljacht met roerproblemen
15-06-2017Medemblik

Reddingboot Johanna Maria, de tijdelijke reddingboot van KNRM station Medemblik, is donderdagavond uitgevaren ter assistentie van een zeiljacht met roerproblemen. Omdat er geen noodsituatie bestond hebben de opvarenden gealarmeerd via de KNRM Helpt app.

Een zeiljacht met drie personen aan boord kreeg donderdagavond op het IJsselmeer te kampen met roerproblemen. Verder varen was geen optie waardoor ze voor anker moesten. Omdat er geen sprake was van een noodsituatie, is assistentie gevraagd van de KNRM via de KNRM Helpt app.

In overleg met de opvarenden is reddingboot Johanna Maria, de vervangende reddingboot van KNRM station Medemblik uitgevaren naar de positie N52º48.289' E005º12.499'. Dit is Noord van het Vogeleiland de Kreupel, midden op het IJsselmeer. 

Ter plaatse zijn twee opstappers overgezet en is er een sleepverbinding gemaakt. Ondanks gebruik van de stopzak, bleef het zeiljacht gieren achter de reddingboot. Daarom is besloten het zeiljacht langszij te slepen, waardoor de sleep stabieler werd. 

Het zeiljacht is naar de haven van Medemblik gesleept alwaar het is afgemeerd in de Pekelharinghaven. De dankbare opvarenden zijn direct donateur geworden. 

De KNRM Helpt app is een gratis app van de KNRM voor watersporters. Het is een hulpmiddel voor een goede voorbereiding van een vaartocht. In de app is onder andere weer- en waterinformatie te vinden en de mogelijkheid om een vaarplan te maken. Ook kunnen de hulpdiensten gealarmeerd worden, zowel in spoedsituaties als in minder spoedeisende situaties zoals hierboven. Meer informatie vind je hier.

Tijdstip: 20:00 uur
Wind: West Zuidwest 4 Bft
Actie: 14-2017

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht