Skip to main content

Zeiljacht verliest roer

Datum: donderdag 15 juni 2017 | Sectie: Medemblik

Reddingboot Johanna Maria, de tijdelijke reddingboot van KNRM station Medemblik, is donderdagavond uitgevaren ter assistentie van een zeiljacht met roerproblemen. Omdat er geen noodsituatie bestond hebben de opvarenden gealarmeerd via de KNRM Helpt app.

Een zeiljacht met drie personen aan boord kreeg donderdagavond op het IJsselmeer te kampen met roerproblemen. Verder varen was geen optie waardoor ze voor anker moesten. Omdat er geen sprake was van een noodsituatie, is assistentie gevraagd van de KNRM via de KNRM Helpt app.

In overleg met de opvarenden is reddingboot Johanna Maria, de vervangende reddingboot van KNRM station Medemblik uitgevaren naar de positie N52º48.289' E005º12.499'. Dit is Noord van het Vogeleiland de Kreupel, midden op het IJsselmeer.

Ter plaatse zijn twee opstappers overgezet en is er een sleepverbinding gemaakt. Ondanks gebruik van de stopzak, bleef het zeiljacht gieren achter de reddingboot. Daarom is besloten het zeiljacht langszij te slepen, waardoor de sleep stabieler werd.

Het zeiljacht is naar de haven van Medemblik gesleept alwaar het is afgemeerd in de Pekelharinghaven. De dankbare opvarenden zijn direct donateur geworden.

De KNRM Helpt app is een gratis app van de KNRM voor watersporters. Het is een hulpmiddel voor een goede voorbereiding van een vaartocht. In de app is onder andere weer- en waterinformatie te vinden en de mogelijkheid om een vaarplan te maken. Ook kunnen de hulpdiensten gealarmeerd worden, zowel in spoedsituaties als in minder spoedeisende situaties zoals hierboven. Meer informatie vind je hier.

Tijdstip: 20:00 uur
Wind: West Zuidwest 4 Bft
Actie: 14-2017

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.