Onduidelijke positie

11 mei 2021
Medemblik

Dinsdagmiddag is reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik uitgevaren voor een maritieme hulpverlening. Omdat de opvarenden geen duidelijke positie konden doorgeven, is de reddingbootbemanning op zoek gegaan. Uiteindelijk werd het vaartuig aangetroffen in de vaargeul tussen Enkhuizen en Lemmer en op sleep genomen naar Enkhuizen.

Een motorboot van 9 meter lang met twee opvarenden kreeg dinsdagmiddag te maken met motorstoring op het IJsselmeer. Een precieze positie was niet bekend, maar het idee was dat ze in de buurt van Medemblik zouden liggen. Hierop heeft de KNRM Alarmcentrale de bemanning van reddingboot Bernardine uit Medemblik gealarmeerd om te assisteren.

Na een uur zoeken is het jacht aangetroffen in de vaargeul tussen Enkhuizen en Lemmer. Hierop is een sleepverbinding gemaakt richting van Enkhuizen waar het een uur later is afgemeerd in de Compagnies haven. Hierna zijn de gegevens opgenomen en kon reddingboot Bernarine weer terug naar Medemblik.

De KNRM Helpt app is een handig navigatiehulpmiddel wat ook bij pech bijdraagt aan een snelle lokalisatie. Meer informatie over de gratis app vindt u hier

Tijdstip: 12:09 uur
Wind: Oost 3 beaufort
Actie: 6- 2021