Drukke dinsdagmiddag voor KNRM Medemblik met drie inzetten

31 juli 2018
andijk / medemblik

De reddingboten van KNRM Medemblik zijn dinsdagmiddag ingezet voor drie acties. Allereerst werd er gezocht naar de opvarenden van een gezonken zeiljacht, daarna een hulpverlening aan een zeiljacht met motorstoring en tot slot nog alarm voor twee vermiste kajakkers.

Net na de middag werd er alarm gemaakt voor een zinkend zeiljacht midden op het IJsselmeer. Aan boord waren twee tieners van 17 jaar. Omdat de positie zich ergens tussen Enkhuizen en Stavoren bevond zijn ook de reddingboten van KNRM Enkhuizen, een kustwacht helikopter en twee commerciele maritieme dienstverleners ingezet voor de zoekactie. Na drie kwartier zijn de twee opvarenden in het water aangetroffen. Reddingboot Watersport van KNRM Enkhuizen heeft de tieners uit het water gehaald en direct naar de kant gebracht. Lees hier het verslag van KNRM Enkhuizen. De reddingboten van KNRM Medemblik hebben het wrak gemarkeerd met een boei.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Vervolgens kwam er via de KNRM Helpt app een melding binnen van een zeiljacht met twee opvarenden die voor anker waren gegaan in verband met een lijn in de schroef. Ze bevonden zich 3,5 Mijl van de haven van Andijk, ter hoogte van de zuidkardinale boei van de ondiepte het Hop, midden op het IJsselmeer. Reddingboot 't Span heeft het zeiljacht naar Andijk gesleept.

Even later kwam er ook nog een melding binnen van twee kajakkers die vermist waren op het IJsselmeer. De bemanning van reddingboot Bernardine was nog op het boothuis en voer direct uit om te zoeken naar de kajakkers. Na tien minuten kwam het bericht dat een passerend schip de kajakkers aangetroffen had. Hierop kon reddingboot Bernardine weer terug naar het reddingsstation.

Tijdstip: 12:55, 13:35 en 14:02 uur
Wind: Noordwest 5 Bft
Actie: 39 t/m 41-2018

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij