Skip to main content

KNRM Medemblik helpt vastgelopen vaartuig

Datum: maandag 30 juli 2018 | Sectie: Medemblik

De reddingboten van KNRM Medemblik zijn uitgevaren voor een zeiljacht welke aan de grond gelopen was. Gezamenlijke inzet van de reddingboten zorgde ervoor dat deze snel weer los was en haar weg kon vervolgen.

Voor de vierde keer binnen een week wordt er maandagmiddag alarm gemaakt voor de vrijwillige bemanningsleden van KNRM Medemblik. Dit keer voor een aan de grond gelopen zeiljacht ter hoogte van de ondiepte het Hop. Deze ondiepte bevindt zich ten zuidoosten van het Vogeleiland de Kreupel midden op het IJsselmeer.

Reddingboot 't Span uit Andijk en reddingboot Bernardine uit Medemblik varen uit naar de opgegeven positie. Ter plaatse worden opstappers overgezet. Als blijkt dat de vier opvarenden het goed maken wordt besloten om direct te gaan krengen.

Reddingboot 't Span maakt aan de voorzijde van het zeiljacht een sleepverbinding, terwijl reddingboot Bernardine een sleepverbinding maakt met een val uit de mast. Hiermee wordt het zeiljacht schuingetrokken waarna 't Span het jacht naar dieper water sleept.

Als blijkt dat het zeiljacht verder niet beschadigd is kan deze haar weg zelf weer vervolgen. De gegevens worden opgenomen waarna de reddingboten weer terug kunnen naar het reddingsstation.

Tijdstip: 13:25 uur
Wind: Zuid 3 Bft
Actie: 38-2018

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.