Skip to main content
Adrie van Arkel op haar vertrouwde plek in de 'shop'
Mooie plek rond de Bataviahaven
Volop actie op het Markermeer
De Bert en Anneke Knape in actie met KNRM-donateurs
Komen en gaan van donateurs en bezoekers

Reddingbootdag in Lelystad: "Het was supergoed georganiseerd"

Datum: zondag 26 mei 2024 | Sectie: Lelystad

Op zaterdag 25 mei hield KNRM Lelystad 'open huis', net zoals vele andere reddingstations tijdens reddingbootdag. De hele dag was het een komen en gaan van donateurs en belangstellenden. Opvallend veel kinderen kwamen langs met hun ouders en scheepten in op de Bert en Anneke Knape voor een spannend tochtje met onze reddingboot.

Er was veel te doen rondom boothuis Jan de Braal. Zo waren er demonstraties van de brandweer en de Reddingbrigade en konden de kinderen hun energie kwijt op een springkussen. Verder kon de jeugd een speurtocht oplossen, door goed op te letten bij wat de bemanning van de KNRM hun vertelde. 

Hoogtepunt was natuurlijk het varen met de reddingboot. Voordat dit kon, moesten de bezoekers eerst een instructievideo bekijken en een redddingvest aantrekken. En van varen krijg je honger, dus kwam ook de hamburgerkraam goed van pas. 

Tijdens reddingbootdag kwam ook Omroep Flevoland filmen, zij waren eerder ook bij onze collega's op Urk geweest. 

KNRM Lelystad kijkt terug op een feestelijke en succesvolle reddingbootdag. Dit doen we op de Nationale Historische Reddingbootdag (NHRD) op 16 juni nog eens dunnetjes over.

 

 

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.