Nationale Historische Reddingbootdag

18 juni 2023
Bataviahaven Lelystad

Vaderdag 2023: een mooi moment om met elkaar naar Lelystad, en specifiek, Bataviahaven te komen! 

Dit jaar organiseert KNRM Lelystad wederom de Historische Reddingbootdag, tegelijk met de Nationale Oldtimerdag. Er is dus weer een heleboel te doen in en rond de haven.  We zullen weer diverse mooie oude reddingboten mogen ontvangen. Op het moment van schrijven zijn dit:
 

  • Brandaris
  • Dorus Rijkers
  • Zeemanspot
  • Prins Hendrik
  • Casparis
  • de Hop
  • Gebroeders Luden
  • Knokkels

 

Een bijzondere aanwezige dit jaar is de Brandaris. Deze historische reddingboot is met haar enthousiaste vrijwillige bemanning op alle voorgaande edities van de NHRD aanwezig geweest, en komt dus ook dit jaar. Extra bijzonder maakt het dat ze dit jaar haar 100-jarige verjaardag mocht vieren. Dit is op 19 maart op Terschelling uitgebreid gedaan, op de NHRD mag ze haar feestje nog even overdoen. Mocht je denken: “Ik heb ook een historische reddingboot en wil ook komen,” neem dan contact met ons op.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Naast de rijke historie in het water zal ook op de wal genoeg te doen zijn. Niet alleen door de Oldtimerdag, ook wij zorgen weer voor de nodige "kade" vulling en zal er van alles te zien en doen zijn. En vergeet dan natuurlijk niet even een bezoek te brengen aan de KNRM redding "winkel". 
Deze reddingbootdag is voor iedereen, men hoeft dus geen donateur te zijn zoals op de jaarlijkse donateurs-reddingbootdag. Maar donateur worden mag natuurlijk altijd :-) 

https://lelystad.samenvoorknrm.nl/project/nhrd

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij