Skip to main content

Weekend met mooi weer en 3 acties

Datum: maandag 06 mei 2024 | Sectie: Lelystad

Afgelopen weekend was het toch best mooi weer in Flevoland, zeker voor de watersporter. Dit resulteerde voor drie van hen wel in hulp van ons station. Met deze drie acties staat de teller voor dit jaar op 7. Geen slechte 'score' voor een seizoen wat nog moet starten!

De eerste melding kwam op zaterdagavond 4 mei om 21:19. Bij de Markerwadden was een zeiljacht van 15 meter aan de grond gelopen. Daar aangekomen stond het jacht duidelijk op de kiel. Het was een lastige klus om hem los te krijgen maar de heren is het samen met de mensen op het jacht gelukt. Omdat er wel wat water onder de vlonders zat was lekkage niet volledig uit te sluiten. Het jacht is op eigen kracht naar een haven gevaren waar hij uit het water gehaald kan worden. Tijdens deze tocht is de reddingboot standby gebleven. 

Een krappe 12 uur na het verlaten van het boothuis gingen op zondag 5 mei om 12:39 wederom de pagers, ditmaal via het KWC. Een zeiljacht van 12 meter had de pech dat de mast overboord ging. De dienstdoende schipper besloot wat extra opstappers mee te nemen. Dit was maar goed ook, met 4 man vereende krachten is het gelukt de mast weer aan boord te krijgen. Deze was net voorzien van nieuwe verstaging.... Het gezin van 4 personen was door het incident gelukkig niet gewond geraakt. Ze zijn onder begeleiding van de reddingboot op eigen kracht naar een haven gevaren waar er verder gekeken kan worden. 

En net als je denkt, dit was het wel voor het weekend gaat opnieuw de pager met verzoek contact KAC. Na overleg met de operator gaat er om 19:18 een prio 2, maritieme hulpverlening uit. Ditmaal voor een motorjacht wat de motor niet meer aan de praat kreeg, waarschijnlijk bacterie in de diesel. Het schoonmaken van filters mocht niet baten, dus de reddingbootbemanning heeft het jacht naar Batavia Haven gesleept om daar af te meren. De eigenaren waren erg blij met onze hulp, en lieten vol trots een vlag van hun vader zien. Deze is al 25 jaar oud, namelijk toen de KNRM 175 jaar bestond. 

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.