Skip to main content

Vier jonge zeilers in de problemen

Datum: vrijdag 05 november 2021 | Sectie: Huizen

Zaterdagmiddag zijn vier jonge zeilers in de problemen gekomen op het Eemmeer. Tijdens een windvlaag slaat hun lelievlet om waarbij de vier jongens ter water raken. Een begeleidende boot slaat alarm en weet even later de jongens aan boord te nemen. Verdere assistentie is nodig!

De Kustwacht alarmeert de reddingboten van KNRM Blaricum en KNRM Huizen. De Nikolaas Wijsenbeek is als eerste ter plaatse en neemt de vier jongens over van de begeleidende boot. Ze zijn nat, hebben het koud, en moeten snel naar de kant om op te warmen. Zodra de jongens aan boord zijn van de reddingboot wordt er direct koers gezet naar het reddingstation Blaricum. Ondertussen is de Blaricum-1 ook ter plaatse en ontfermt zich over de omgeslagen lelievlet.

De Nikolaas Wijsenbeek wordt in Blaricum opgevangen en de jongens worden snel over gebracht naar het warme reddingstation. Eenmaal opgewarmd komen de jongens op verhaal. Ze zijn geschrokken en een ervaring rijker.

Nadat de Blaricum-1 de lelievlet heeft gericht en leeggepompt wordt deze afgemeerd bij de Eemdijk. Aan de kant wordt alvast wat droge kleding overhandigd aan de bemanning van de reddingboot. De kleding wordt overgebracht naar het reddingstation. De inmiddels ingeseinde ouders komen niet veel later de jongens ophalen.

Huizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.