Zoekactie na omslaan sportvisboot

Zoekactie na omslaan sportvisboot

22 februari 2022

Woensdagmiddag is er groot alarm gemaakt voor een omgeslagen sportvisboot op het Gooimeer.

De Nikolaas Wijsenbeek was als eerste reddingboot ter plaatse en kon één van de drie opvarenden uit het water redden. Een 2e opvarende was al door de havenmeester van Almere Haven naar de kant gebracht. Een derde opvarende werd na een zoekactie, welke gecoordineerd werd door de Nikolaas Wijsenbeek, door een brandweerboot aangetroffen. De drie opvarenden zijn met spoed vervoerd naar ziekenhuizen in de regio.

Bij deze reddingsactie zijn meerdere varende eenheden van KNRM Blaricum, Reddingsbrigade Naarden, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer, Brandweer Flevoland en de Landelijke Eenheid Nooirdwest van de Politie. Daarnaast waren ook meerdere vliegende eenheden aanwezig waaronder het Kustwachtvliegtuig, een SAR- Politie- en Traumahelikopter. Op het land waren een groot aantal hulpverleners van de Brandweer, Politie en Ambulance betrokken.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Laat op de avond kwam het droevige bericht dat één van de opvarende in het ziekenhuis is overleden. Onze gedachte en medeleven gaan uit naar de nabestaanden.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij