Skip to main content

Weekoverzicht KNRM Station Hindeloopen Wk 23

Datum: maandag 14 juni 2021 | Sectie: Hindeloopen

Weekoverzicht KNRM Station Hindeloopen Wk 23. 

Alarm 22. Op Maandag de 7 juni om 16.40 zijn we met de Alida uitgevaren na een melding Prio 2 zeiljacht in problemen. Het jacht voer ter hoogte van het Vrouwenzand zuid van Stavoren en heeft daar motorproblemen gekregen. Het lijn overbrengen en wegslepen naar de haven van Stavoren ging zonder problemen. Het zeiljacht is daar veilig aangemeerd. 

Alarm 23.  Vrijdagavond de 11e juni zijn beide boten van KNRM Station Hindeloopen uitgevaren na een Prio 2 melding over een motorschip dat aan de grond was gelopen. Het schip, onderweg van Enkhuizen naar Workum, liep vast in de aanloop naar Makkum Workum. Nadat een sleepverbinding is gemaakt is het schip losgetrokken waarna het, na controle op schade, op eigen kracht is doorgevaren naar Workum. 

Onderhoud Neeltje Struijs In de KNRM-werkplaats in IJmuiden waar de Neeltje Struijs, reddingboot van KNRM Station Hindeloopen voor groot onderhoud ligt wordt hard gewerkt. Zowel de bok, mast en motoren zijn verwijderd van de romp en worden apart helemaal nagelopen, geüpdate, eventueel hersteld en onderhouden. De Neeltje Struijs is enkele weken geleden al naar IJmuiden vervoerd voor haar 3-jaarlijkse onderhoudsbeurt. Het duurt nog enkele weken voordat ze terugkeert naar Hindeloopen waar ze door haar zusterschip de Francine Kroesen is vervangen.

Alarm 24. Zaterdagmiddag 12 juni. Straffe Noordwesten wind kracht 5. Er komt een Prio 1 alarm binnen bij KNRM Station Hindeloopen. Een zeiljacht met motorproblemen zuid van Stavoren. Blijkt een lijn in de schroef. Het jacht dreigt het Kitesurfgebied binnen te drijven. Alida gaat ter plaatse en maakt een lange sleepverbinding. Het jacht is daarna zonder verdere problemen in de haven van Stavoren afgemeerd. 

Alarm 25. Maandagmorgen 04.36 is de Alida uitgevaren voor een prio 1 melding van het KWC: “Lege kano aangetroffen”. De kano bevond zich, volgens de melding, noord van Makkum. Daar aangekomen zijn we een zoekslag gaan maken. Na enige tijd vonden we de kano in het natuurgebied tussen Kornwerd en Makkum. De kano bleek leeg. In de kano lag een peddel, maar omdat hij volzat met spinnenwebben hebben we in overleg met het KWC een verdere zoektocht gestopt. Hier was kortgeleden niet mee gevaren. Na het aan boord halen is de Alida naar Hindeloopen teruggekeerd. 

Hindeloopen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.