KNRM Hindeloopen met frisse blik en zonder spinnen

1 januari 1970
hindeloopen

KNRM Hindeloopen de toekomst in met een frisse blik op het IJsselmeer en vrij van spinnen dankzij UNGER en AWT Demiwater.

Reeds vele jaren is het voor de vrijwilligers van de KNRM Hindeloopen een heidens karwei om het gebouw de “Spitskuur” schoon te houden.

Doordat de mannen niet veilig en verantwoord het dak op kunnen om de dakkapellen en de zonnepanelen schoon te maken, is gekeken naar een veilige duurzame oplossing.

Unger is een professionele fabrikant van glasbewassing systemen. Zo hebben ze een 9 meter lichte telescoopsteel met wasborstel, waarmee vanaf de grond alle kapellen, zonnepanelen en windveren schoongemaakt kunnen worden.

De set is compleet met een aantal verschillende borstels om spinrag te verwijderen, waarna met speciaal vlekvrij gedemineraliseerd water gewassen kan worden. Dit systeem zorgt ervoor dat je niet hoeft te zemen en geeft een kraakhelder resultaat. Dit leek de vrijwilligers de ultieme oplossing. Unger gaf aan garant te staan voor gratis vervolgzendingen van de materialen en harspatronen. Hier zijn we als KNRM, Unger en AWT dan ook zeer erkentelijk voor.

De leverancier AWT Demiwater uit Hollands Rading heeft als Unger-dealer de unit geleverd. De oorsprong van de heer Andela van AWT heeft zijn oorsprong in Workum, tevens actief watersporter en draagt net als de heren van Unger de KNRM in de toekomst een warm hart toe.

Na een uitleg van onze activiteiten waren de heren zeer onder de indruk van de activiteiten van de KNRM in het algemeen.

De vrijwilligers van KNRM Hindeloopen zijn in hun nopjes omdat ze niet meer naar boven hoeven te klimmen en nu veel sneller het pand kunnen schoonmaken. Want in alle gevallen staat ook hier veiligheid bovenaan!