KNRM Hindeloopen in actie voor kitesufers

4 mei 2019
Hindeloopen

KNRM Hindeloopen in actie voor kitesufers Zaterdag, aan het begin van de middag werden de vrijwilligers van station Hindeloopen door het Kustwachtcentrum opgeroepen. Een passerend schip had voor de kust van Hindeloopen een losdrijvende kite gezien en geprobeerd die te bergen, dit was echter niet gelukt.

Toen de Neeltje Struijs van KNRM Hindeloopen ter plaatse kwam is de kite aan boord genomen. De bemanning heeft gekeken of de kite voorzien was van een telefoonnummer, maar dit was niet het geval. Omdat ook niet bekend was of de eigenaar van de kite in problemen verkeerde is door de Kustwacht een zoekactie opgestart. De Alida en Neeltje Struijs zijn daarop gestart met het varen van zoekpatronen. Een reddingshelikopter van de Kustwacht was in de buurt bezig met een trainingsvlucht en sloot aan bij de zoekactie.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Na een uur was het hele zoekgebied uitgekamd, zonder resultaat. Hierop heeft het Kustwachtcentrum de actie afgeblazen.

Nog voordat de schepen weer in de haven lagen kwam de volgende oproep binnen. 2 kitesurfers waren met hun materiaal in elkaar verstrengeld geraakt en dreven voor de kust van Workum. Zij zijn door de Neeltje Struijs opgepikt, van hun lijnen bevrijd, en teruggebracht naar de kant.

Bent u een (kite)surfer? Schrijf/plak/verf het telefoonnummer van u of uw thuisfront op uw materiaal. 1: Er hoeft niet onnodig naar uw gezocht te worden en 2: u krijgt uw spullen terug indien wij ze vinden.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij