Jubilarissen in het zonnetje

25 november 2019
Hindeloopen

Trouwe donateurs en jubilerende vrijwilligers in het zonnetje!

Begin november bezochten zes donateurs ons station. Drie donateurs waren al 60 jaar donateur. De andere drie donateurs ondersteunen de KNRM al 50 jaar. Het was een zeer speciale ochtend met mooie verhalen over hun verbintenis met de KNRM.

Ons station heeft echter niet alleen trouwe donateurs. Er zijn ook trouwe vrijwilligers! Afgelopen week was het de beurt aan drie jubilerende opstappers van ons station.

Vrijwilligers die 10 jaar en daarna iedere 5 jaar vrijwilliger zijn en zich belangenloos inzetten voor de KNRM, krijgen een vrijwilligersmedaille en oorkonde overhandigd. Deze vrijwilligersmedaille voor Orde en Veiligheid wordt bij Koninklijk Besluit uitgereikt.

De voorzitter van de Plaatselijke Commissie, Paul Medendorp, overhandigde als eerste de oorkonde en het speldje aan Egbert Vos. Egbert is al 30 jaar vrijwilliger bij ons station, een hele prestatie! Egbert is naast opstapper ook al vele jaren motordrijver.

Schipper Jasper Zweed - op 17 jarige leeftijd begonnen als opstapper in spé - is inmiddels 15 jaar bij de KNRM. Jasper ontving van Paul Medendorp daarom zijn eerste speldje.

Als laatste voor deze avond werd jubilaris Johan Amsterdam toegesproken. En kreeg hij de vrijwilligersmedaille opgespeld voor de 10 jaar, die hij nu als vrijwilliger bij ons station is.

Paul bedankte de drie jubilarissen voor hun tomeloze inzet en gaat er vanuit dat zij nog vele jaren bij het station betrokken blijven als vrijwilliger. Op naar de volgende 5 jaar!

Met een mooi boeket - die aan de dames en aan Jasper werd overhandigd – en het aansnijden van de taart werden de festiviteiten afgerond.