Vaartuig vermist, motorstoringen en een vermoedelijke vastloper

15 juli 2016

Een bedrijvige week voor KNRM reddingstation Enkhuizen, vijfmaal werd er uitgevaren.

Zaterdagmiddag, net op het moment dat er een feest voor vier jarige bemanningsleden is begonnen gaan de alarmontvangers af voor een vermiste catamaran op het IJsselmeer. De collega’s van KNRM reddingstation Medemblik wist deze snel te trasseren.

Maandag morgen, om half tien alarm voor een vermoedelijk vast gelopen zeiljacht op 100 meter vanaf het strand van Enkhuizen. Ter plaatse aangekomen bleek er niets aan de hand, de opvarende wist dat het ter plekke erg ondiep was. Hij was juist daar voor anker gegaan omdat het een mooie beschutte plek voor de huidige windrichting betrof, een ankerbal was hij vergeten te hijsen. De reddingboten konden dus onverrichte zaken retour station.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Dinsdagmiddag, alarm voor een voormalig binnenvaartschip, deze kampte met een motorstoring bij het verlaten van het Naviduct. De schipper wist net op tijd het anker te laten zakken en voorkwam daarmee een harde landing op de stenen strekdam. Ter plaatse aangekomen bleek de oorzaak van de storing van elektrisch aard, dit kon gelukkig ter plekke worden opgelost. vervolgens is er nog even geholpen met het anker opgaan. Zo konden de opvarenden weer snel en zonder schade hun weg richting Stavoren vervolgen.

Donderdagmiddag, Alarm voor een zeiljacht met motorproblemen. Het zeiljacht was nog zeilend onderweg richting Enkhuizen, haar door laten zeilen tot in het Krabbersgat. Hier heeft reddingboot Watersport haar langszij genomen en afgeleverd in de jachthaven.

Vrijdagavond, wederom alarm voor een zeiljacht met een motorstoring. Het betreffende zeiljacht was netjes door gezeild tot vlak voor de haven. Hier heeft reddingboot Watersport het zeiljacht langszij genomen en naar haar ligplaats in de Compagnieshaven gebracht. Voor de KNRM vrijwilligers een klein klusje want binnen een half uur lagen de reddingboten weer klaar voor de volgende actie.

Hier filmbeelden van de laatse actie :

Datum : 9 tot 15 juli 2016
Alarm : Diverse tijden
Weer : Half bewolkt
Zicht : Goed
Wind : West 3 tot 5
Actie :43 t/m 47-2016

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij