Skip to main content

Langdurige zoekactie na vermoedelijk valse mayday

Datum: zaterdag 09 juli 2016 | Sectie: Enkhuizen

De KNRM reddingboten van Enkhuizen en Lelystad hebben afgelopen nacht drie uur lang gezocht na een mayday vanaf een jacht. Er werd uiteindelijk niets aangetroffen.

Rond twee uur kwam bij het Kustwachtcentrum een zwak marifoon bericht binnen van een jacht met motorstoring. Het dreigde hierdoor op de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad te verdagen. Hierna kreeg het kwc geen contact meer.

De KNRM reddingstations Enkhuizen en Lelystad werden gealarmeerd. Omdat niet duidelijk was waar het jacht zich bevond begonnen de boten van Enkhuizen met zoeken aan de noordzijde en die van Lelystad ging zoeken aan de zuidzijde van de dijk Enkhuizen-Lelystad

Tijdens het uitvaren van de reddingboten was er nog een keer een kort contact met het jacht, daarna werd niets meer vernomen.

Omdat het in eerste instantie een serieuze melding leek en na een uur zoeken nog niets was aangetroffen alarmeerde het kwc ook nog een SAR Helikopter voor steun van uit de lucht.

Rond half zes, het was inmiddels al licht, is de zoekactie zonder resultaat beëindigd.

Omdat het vermoeden bestaat dat het gaat om een valse melding zal de politie gezien de ernst van de zaak hier verder onderzoek naar verrichten.

Datum : 9 juli 2016
Alarm : 02:01 uur
Weer : Half bewolkt
Zicht : Goed
Wind : ZuidWest 4
Actie :42-2016

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.